Directie-uitje langs de projecten van Schadenberg Combi Groen - Waterneutraaldak Ga naar hoofdinhoud
Directie-uitje Schadenberg Combi Groen

Directie-uitje langs de projecten van Schadenberg Combi Groen

Vier keer per jaar gaat de directie van de Schadenberg Groep erop uit om in een informele setting elkaars projecten te bezoeken. Met als doel de synergie tussen de verschillende divisies te bevorderen en elkaar te inspireren. Dit keer was het de beurt om een excursie te organiseren aan de bedrijfsleider van Combi Groen Edwin Schiks.

Hij nodigde zijn collega’s van de directie uit voor een sfeervolle vaartocht per salonboot. Al varende over de wateren in en om Amsterdam, bezochten zij een viertal toonaangevende projecten die Combi Groen daar de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. Namelijk: Cruquius 1.1 en 1.2, de Steltloper, De Makroon en Rhapsody.

Cruquius 1.1 en 1.2

Eerst bezochten zij in het Oostelijk Havengebied Cruquius 1.1 en 1.2. Aan het water van de Entrepothaven zijn stijlvolle nieuwbouw appartementen gerealiseerd. Opvallend aan het project is het vele groen. Hier kunnen de bewoners onder meer van genieten in de schitterend ingerichte, semi-openbare binnentuin.

Steltloper

Steltloper is een bijzondere woontoren met 126 appartementen die deels in het water staat en deels op hoge poten. Gelegen aan de Ertskade in het Oostelijk havengebied, met uitzicht over het IJ en het Markermeer. De hoveniers van Combi Groen legden er een fraaie groenomgeving aan met veel sterke vaste planten, fraaie grassoorten, hoogteverschillen en een royale steiger waar men midden in de stad kan genieten van welig tierend groen.

De Makroon

Aan de Nieuwe Passeerdersstraat in hartje Amsterdam biedt De Makroon mensen met een chronische ziekte of beperking een fijne plek om te wonen. Zo’n zeven jaar geleden legde Combi Groen daar de riante binnentuin aan. Nog altijd zijn de hoveniers daar graag geziene gezichten voor het verrichten van onderhoud.

Rhapsody

In de Kolenkitbuurt leverde Combi Groen onlangs een bijzonder project op. Deze wijk heeft een enorme transformatie ondergaan. De bouw van het duurzame appartementencomplex Rhapsody maakt hiervan een belangrijk onderdeel uit. De binnentuin vormt het hart van Rhapsody. Het is niet alleen de groene long, maar vormt ook een ontmoetingsplek. Omsloten door de bebouwing is de tuin een oase van rust. Ook zorgt de tuin zorgt voor demping van het stadsgeluid, opslag en transport van water na regenval en verkoeling op een warme zomerdag.