Intelligente daktuin op maat | Automatische irrigatie | Waterneutraaldak Ga naar hoofdinhoud

De waterhuishouding van het Waterneutraaldak

Inzicht in data en een slim platform zijn de sleutels tot succes

Het weerbeeld wordt steeds grilliger. Ook de pieken en dalen van neerslag en droogte worden steeds groter. Het Waterneutraaldak biedt de oplossing om deze op te vangen en gelijkmatig te verdelen. Het doel is minimale belasting van het afvoersysteem, evenals het optimaal benutten van regenwater om de daktuin het hele jaar optimaal te laten groeien en bloeien.

Slim platform

Voor de waterhuishouding van het Waterneutraaldak is een slim platform ontwikkeld waarop diverse soorten sensoren worden aangesloten. Deze informeren u via een online portal, realtime over de situatie rondom het Waterneutraaldak. Tevens waarborgen deze de situatie met diverse scenario mogelijkheden. Zo meten en monitoren we de bodemvochtigheid bij de beplanting, ter referentie van de verschillende irrigatiegroepen. De automatische irrigatie van de beplanting op het Waterneutraaldak wordt op basis van deze data aangestuurd.

Neem contact met ons op
Intelligente daktuin - Waterneutraaldak

Optioneel geïntegreerde hemelwatertank

Daarnaast wordt actuele weerdata van een weerstation nabij de projectlocatie gebruikt, om in te kunnen spelen op werkelijke weersomstandigheden. Indien er een stortbui aankomt, dan wordt het Waterneutraaldak vooraf vrij gemaakt van water om de stortbui op te kunnen vangen. Dit water stroomt dan vanaf het dak naar de optioneel geïntegreerde hemelwatertank. Of naar de afvoer op momenten dat het riool niet wordt belast.

Metingen van de waterniveaus op de daktuin

Door de metingen van de waterniveaus op de daktuin en de optioneel geïntegreerde hemelwatertank, kan het systeem tevens besluiten om water over te pompen van het ene of het andere systeem en retour. Bijvoorbeeld bij langdurige droogteperiodes wordt het water uit de hemelwatertank opgepompt naar de daktuin om verdamping te bevorderen en de beplanting van water te voorzien. Het systeem maakt de diverse waterstanden inzichtelijk en kan hier slim op inspelen door de diverse scenario’s te identificeren.

Besturing en monitoring op afstand

Het gehele systeem is op afstand te besturen en te monitoren. Dit biedt een betrouwbare waarborg en controle van de beplanting en de waterhuishouding. Daarnaast bouwt u een waardevolle datahistorie op over een bepaalde periode. Bijvoorbeeld over de bodemvochtwaardes bij de beplanting. Inzicht in data en slim omgaan met de diverse scenario mogelijkheden, zijn de sleutels tot het succes van uw Waterneutraaldak!

Het Irrigatiesysteem - Waterneutraaldak

Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Maak direct een afspraak om de mogelijkheden voor uw bedrijf in kaart te brengen.